אקו לב

זוהי למעשה בדיקת  אולטרסאונד המכוונת ללב ומאפשרת לבדוק את המבנה שלו ואת זרימת הדם בו. הבדיקה אינה כואבת ואינה מחייבת הרדמה או טשטוש, אולם מחייבת שכיבה על הגב לאורך זמן מה תוך כדי שנוגעים בהם ו"מתעסקים" בהם וישנם תינוקות ופעוטות שמאבדים סבלנות או מפחדים.

הטיפים שלנו:

  • בחלק מחדרי הבדיקה יש טלויזיות שאפשר להפעיל, אבל כדאי להביא לגיבוי טלפון או טבלט עם סרטונים שאוהבים כדי להסיח את דעתו של הילד בזמן הבדיקה.
  • מותר לתת מוצץ או להאכיל מבקבוק. היו פעמים שאפילו הציעו לי להניק תוך כדי. אל תתביישו לבקש להאכיל או להניק אם נראה לכם שזה ירגיע את ילדכם.
  • אם מדובר בתינוק קטן ויש סיכוי שתוכלו להרדים אותו באופן עצמאי (בהנקה או בידיים) לפני הבדיקה כדי שיהיה רגוע יותר, אל תתביישו לבקש שימתינו לכם ויתנהלו בשקט מסביבכם לאחר מכן.
  • בבית החולים, הבדיקה מתבצעת בידי טכנאית ורק אז נכנס רופא. לפעמים קורה שאחרי עשרים דקות של אקו, נכנס הרופא ומבקש לראות הכול שוב. נסו להתעקש שהרופא יהיה נוכח בחדר הבדיקה מתחילת האקו כדי לחסוך את הבדיקה הכפולה, או, אם מדובר בבדיקת מעקב, יתכן הנחיות מדויקות לטכנאית מה הוא רוצה לראות ואז הבדיקה קצרה יותר.
  • אנחנו ביצענו אקו בטשטוש, לבקשתנו. זאת בשום פנים ואופן לא המלצה! יש צוותים רפואיים החוששים לבצע טשטוש באנשים עם תסמונת ויליאמס עם מום לב, אף על פי שמחקרים מצביעים על כך שטשטוש דרך הפה בטוח לשימוש. אנחנו הרגשנו שהבת שלנו נמצאת בסטרס גדול מדי במהלך הבדיקה ושיש לסטרס הזה השפעה על תפקודה בהמשך (פחד מרופאים, פחד מהפשטה ועוד) ולכן התעקשנו על טשטוש. אם אתם מבקשים טשטוש או שהוא מוצע לכם, ההמלצה שלנו היא לתת את התרופה דרך הפה ולא דרך האף. באף החומר שורף ותורם לסטרס הקיים ממילא.
  • חלק מהמדבקות של האלקטרודות לא יורדות בקלות. אם נשארו מדבקות שהטכנאית לא הסירה בקשו ממנה מגבון שמן מיוחד להסרתן בבית. אם שכחתם לבקש, כל שמן ביתי (זית, שקדים) יעבוד. אל תיבהלו אם המדבקות משאירות סימן אדום על העור. זאת תגובה לדבק שבהן. אם הסימן לא עובר או שמתפתח גירוי משמעותי כדאי לראות רופא.

לפרטים נוספים על הבדיקה: https://www.infomed.co.il/examination-311/