מיפוי בלוטת תריס

הבדיקה נועדה לבדוק את תפקודה של בלוטת התריס.
במהלך הבדיקה מתבצעת הזרקה של יוד רדיואקטיבי ולאחר מכן צילום.
בילדים, הבדיקה מתבצעת לרוב בתינוקות קטנים מאוד לאחר תוצאות חריגות בבדיקת הסקר לתפקוד בלוטת התריס שנלקחת בשגרה לכל היילודים בבית היולדות.
בבית החולים יפתחו לתינוק וריד ולאחר מכן, במכון לרפואה גרעינית יוזרק לתוכו החומר הרדיואקטיבי.
לקראת הצילום יעטפו את התינוק בשמיכה מיוחדת כדי להימנע מתזוזות מיותרות. מותר וכדאי להניק לפני כדי שהתינוק יהיה רגוע ואפילו יישן.
אחד ההורים נכנס עם התינוק לחדר ונמצא אתו כל הזמן.

הטיפים שלנו:

  • הרבה פעמים כשיש תוצאות חריגות של בדיקת הסקר, ההורים נשלחים בדחיפות למיון כדי לבצע בירור של בלוטת התריס במהירות האפשרית, כי צריך להתחיל טיפול בהקדם כדי למנוע נזק התפתחותי. תוצאות בדיקת הדם לתפקודי בלוטת התריס מגיעות לאחר שלוש שעות, וזה בלי לכלול את זמן ההמתנה במיון. הצטיידו בהתאם: כל מה שדרוש לתינוק לשהייה ארוכה בבית חולים (אנחנו היינו עשר שעות במיון עם תינוקת בת תשעה ימים, ולא מאשפזים אתכם אז אתם בחדר ההמתנה. לא כיף), אוכל ושתיה עבורכם, חולצה להחלפה למקרה שהתינוק פולט עליכם, משככי כאבים לאמא אחרי לידה, אם צריך, מטען לטלפון וכו'.
  • פרוטוקול בית החולים אומר שאם חושבים שיהיה צורך במיפוי, מיד פותחים לתינוק וריד, ורק לאחר מכן מתחילים לבצע בדיקות דם וכן הלאה. אבל המכון לרפואה גרעינית לא עובד סביב השעון. נוצר מצב שאפשר לפתוח לתינוק וריד אבל לבצע את המיפוי רק למחרת. אנחנו העדפנו לחסוך לבת שלנו את חוסר הנוכחות וביקשנו לדחות את פתיחת הווריד עד לפני הבדיקה. כמובן שזאת לא המלצה רפואית אלא רק דעתנו האישית.
  • זכרו שבמכלול הדברים, בעיה בבלוטת התריס היא מצב יחסית קל לטיפול ובטיפול נכון אין לו השלכות על המשך התפתחותו של הילד. הבדיקה מלחיצה, והשלטים במכון לרפואה גרעינית עוד יותר, אבל בסופו של דבר – גם אם יש בעיה, זה עניין פעוט יחסית.

לפרטים נוספים על הבדיקה: http://www.infomed.co.il/examination-521/

עוד על תת-פעילות של בלוטת התריס והטיפול: https://www.schneider.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/Thyroid.pdf