מרגע שהם מקבלים הכרה של ביטוח לאומי, ילדים עם תסמונת ויליאמס מגיל לידה ועד שלוש זכאים להשמה במעון יום שיקומי.
מעונות יום שיקומיים מופעלים בידי משרד הבריאות והרווחה ולעיתים בידי עמותות פרטיות כגון עזר מציון. במעונות צוות פרא רפואי (פיזיותרפיסטית, מרפאה בעיסוק, קלינאית תקשורת, תרפיסטית רגשית, תזונאית ועוד) בנוסף לצוות חינוכי המתמחה בחינוך מיוחד. על מנת להתקבל למעון יום שיקומי יש לפנות לעובדת סוציאלית במחלקת הרווחה בעיר מגוריכם. היא תדריך אתכם לגבי הטפסים שיש למלא ולהגיש לוועדת השמה של משרד הרווחה. הוועדות מתקיימות לרוב באביב לקראת שנת הלימודים הבאה. אם פספסתם את ועדת ההשמה, התעקשו על ועדה במועד מיוחד. זה אפשרי, אולם לעיתים המשמעות תהיה שלא יימצא לילדכם מקום במעון קרוב למקום מגוריכם. בכל מקרה אתם זכאים להסעה עם מלווה מביתכם למעון ובחזרה.
ילדים שלא קיבלו הכרה של ביטוח לאומי יכולים לבקש להתקבל למעון יום שיקומי במסגרת ועדת חריגים. גם לצורך כך יש לפנות קודם כל לרווחה.
כמובן שאין כל חובה לרשום ילדים עם תסמונת ויליאמס דווקא למעון יום שיקומי. יש הורים שבוחרים לרשום את ילדיהם לגנים ולמעונות רגילים ולדאוג לטיפולים בשעות אחר הצהריים או להביא מטפלים פרטיים לגן (אם מדובר בגן פרטי). הורים שבוחרים לרשום את ילדיהם למעון מוכר של משרד הרווחה (כגון ויצ"ו או נעמ"ת) זכאים לסייעת לילדיהם. גם זה מתבצע דרך הרווחה.
לאחר גיל שלוש, ילדים עם תסמונת ויליאמס מופנים לרוב לגני חינוך מיוחד השייכים למשרד החינוך. יש לפנות למחלקת החינוך בעיר מגוריכם, לרשום את הילד ולהגיש, כפי שידריכו אתכם, בקשה לוועדת השמה שתקבע את זכאותו לחינוך מיוחד ואת סוג הגן המתאים לו או לה.
להורים שמורה הזכות לבקש שילוב של הילד בגן רגיל, שאינו חינוך מיוחד, עם או בלי סייעת בהתאם למצבו, או לרשום לגן פרטי שיש בו קבוצת גיל מתאימה. לצורך כך תתקיים ועדת שילוב במסגרת מחלקת החינוך של העירייה, שתקבע זכאות לשילוב, לשעות סייעת וכן הלאה.
קיימים גם גני חינוך מיוחד השייכים לחינוך העצמאי-חרדי. ההרשמה אליהם מתבצעת ישירות במשרדי הארגון החינוכי הרלוונטי.
בשנות בית הספר, חלק מהילדים עם תסמונת ויליאמס משתלבים בכיתות רגילות, עם או בלי סייעת, חלקם משובצים בכיתות קטנות וחלקם לומדים בבתי ספר לחינוך מיוחד.
בוגרי חינוך מיוחד זכאים להשתתף בתוכנית "מגמה לעתיד" המכינה אותם להשתלבות בשוק העבודה, מספקת הסמכה מקצועית ומאפשרות התנסות בעבודה במהלך הלימודים.
שואפים עוד יותר גבוה? השמיים הם הגבול! באוניברסיטת בר אילן פועלת תוכנית עוצמות המיועדת לבעלי מוגבלות שכלית התפתחותית ומאפשר להם להשתתף בלימודים אקדמיים ואפילו לתואר ראשון. סטודנטית אחת עם תסמונת ויליאמס כבר לומדת בתוכנית, ויש בעלי תסמונת ויליאמס גם בקרב בוגרי מוסדות אחרים להשכלה גבוהה.